Bargueing

I found this plate from Charles Bargues book; Drawing course. I just love that face and I just had to try and copy it. 

It was nice to try something with the Ingres paper. I noticed I could not get a really dark value with the charcoal. That was quite annoying. I used Nitram soft charcoal but I want more contrast. It would be interesting to try drawing it in pen and ink and that would give me all the contrast I want…  

The Bargue Drawing course has lots of wonderful drawings from masters to copy. I thought Gerome and Bougeureau had some wonderful drawings and it was the first time I saw drawings made by them and they where impressive!

Det här inlägget postades i Chalkdrawing, Charcoaldrawing, mastercopy. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bargueing

 1. Olaf skriver:

  Very sensitive!

 2. admin skriver:

  Thank you, Olaf!

 3. Annelie Englund skriver:

  FANTASTISKT fint du tecknar!!! Har kollat igenom allt och är riktigt imponerad !! Lycka till med stolen 🙂 /Annelie

 4. admin skriver:

  Tack Annelie! Stolen känns riktigt bra! Om du är intresserad så är du välkommen att hänga med och skissa och måla. Du kan kolla på http://skissaskane.blogspot.com/ när nästa tillfälle kommer. Oftast är vi ett par tre stycken och det hela är rätt avslappnat och trevligt med många fikatillfällen 🙂 Nytt är att Olaf gjort det hela till ett event på facebook så du kan söka upp skissaskåne där med. Hoppas vi ses igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *