Bargueing

I found this plate from Charles Bargues book; Drawing course. I just love that face and I just had to try and copy it. 

It was nice to try something with the Ingres paper. I noticed I could not get a really dark value with the charcoal. That was quite annoying. I used Nitram soft charcoal but I want more contrast. It would be interesting to try drawing it in pen and ink and that would give me all the contrast I want…  

The Bargue Drawing course has lots of wonderful drawings from masters to copy. I thought Gerome and Bougeureau had some wonderful drawings and it was the first time I saw drawings made by them and they where impressive!

This entry was posted in Chalkdrawing, Charcoaldrawing, mastercopy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Bargueing

 1. Olaf says:

  Very sensitive!

 2. admin says:

  Thank you, Olaf!

 3. Annelie Englund says:

  FANTASTISKT fint du tecknar!!! Har kollat igenom allt och är riktigt imponerad !! Lycka till med stolen :) /Annelie

 4. admin says:

  Tack Annelie! Stolen känns riktigt bra! Om du är intresserad så är du välkommen att hänga med och skissa och måla. Du kan kolla på http://skissaskane.blogspot.com/ när nästa tillfälle kommer. Oftast är vi ett par tre stycken och det hela är rätt avslappnat och trevligt med många fikatillfällen :-) Nytt är att Olaf gjort det hela till ett event på facebook så du kan söka upp skissaskåne där med. Hoppas vi ses igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *